Zambet in Dar

5957adb8d93d6_salvati-copiii

În țara noastră, peste 2.000.000 de copii merg la culcare flămânzi și încearcă să își ignore stomacul gol în timpul orelor de școală. Situația este mult mai rea la sat, unde locuiesc 74% dintre copiii săraci ai României și unde sărăcia reprezintă principala cauză a abandonului școlar. Printre noi, în regiunea de N-E a României peste 400.000 de copii trăiesc în sărăcie extremă, iar acest fapt le limitează dreptul la creștere, dezvoltare fizică normală și educație.

Împreună îi putem ajuta.

Alege donația ta de suflet din lista de mai sus și contribuie direct la susținerea a peste 100 de copii din regiunea de NE a României care au nevoie de sprijinul tău. Fondurile colectate vor fi folosite pentru a le oferi resurse de primă necesitate (încălțăminte, îmbrăcăminte, o masă caldă, rechizite), precum și cu servicii adecvate de asistență socială, educațională și psihoterapeutică.

Evenimentul face parte din campania “Zâmbet în dar” derulată în această toamnă cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate Salvați Copiii Iași, fiind unul dintre cele 25 de evenimente inedite care se desfășoară în această perioadă. Vă invităm să aflați mai multe detalii despre evenimente pe site-ul campaniei www.zambetindar.ro.

Salvaţi Copiii Iași este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1991, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc.

În cei 25 de ani de activitate, peste 100.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie. Salvaţi Copiii este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Mai multe informații despre proiectele noastre găsiți pe site-ul organizației www.salvațicopiii-iași.ro.